3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Patates üreticilerine siğil desteği

Niğde Tarım İl Müdürlüğü, 2008 yılında patates siğili hastalığı nedeniyle mağdur olan çiftçilere destek ödemesi yapacak.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, patates siğili hastalığı ve güvenlik kuşağı kapsamında 2008 yılı içerisinde tarlasına patates gibi yumrulu bitkiler ile fide ve fidan gibi toprak parçası taşıma riski bulunan üretim materyallerini yetiştirmeyen veya tarlasını nadasa bırakan çiftçilere dekar başına 110 YTL destek ödemesi yapılacak.

Aynı uygulamadan, 2007 yılında güvenlik kuşağına dahil olup da, yeni düzenleme ile güvenlik kuşağı sınırları dışına alınan alanlarda hububat, yem bitkisi ve benzeri güzlük ekim yapan çiftçiler, sadece 2008 yılına ait olmak üzere 1 sefere mahsus dekar başına destekleme ödemelerinden yararlanabilecek.

Destekleme ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı bulunması şartının arandığının belirtildiği açıklamada, başvurular sırasında dilekçe, alternatif ürün veya nadas desteği talep formu ve Çiftçi Kayıt Sistemine kaydını yaptırdığına veya güncellettiğine dair belgelerin aranacağı, 19 Mart tarihinde başlayan başvuruların, 24 Ekim 2008 tarihinde son bulacağı ifade edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?