2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

PMYO öğrencileri kan verdi

Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Kızılay Kan Merkezi'ne 900 ünite kan bağışında bulundu.

Kayseri Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü'nden gelen 10 kişilik ekip, polis okulu öğrencilerinden kan aldı. Kan Merkezi Müdürü Dr. Adem Tatar, uygulamanın her yıl belli periyotlarda ve gönüllülük esasıyla yapıldığını, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Kayseri illerinden kan alındığını ve Kızılay Kan Merkezlerinin esas amacının vatandaşı kapı kapı kan aramaktan kurtarmak olduğunu söyledi.

Vatandaşın acil kana ihtiyacı olduğunda Kızılay'a bir telefonla ulaşabileceğini, ihtiyacı olanların ayağına kadar kan götürdüklerini belirten Tatar, "Kan veren vatandaşların önce tansiyonu ölçülüyor. Daha sonra Hepatit B, Hepatit C, AIDS ve Sifilis (Bel Soğukluğu) hastalığı belirtilerinin olup olmadığı kontrol edilerek kan alınıyor. Kan vermek ayrıca toplu hastalık taraması sağlıyor" dedi.

Yapılan uygulamayla hastalara ve yakınlarına yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade eden Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan ise, "Kızılay bilhassa polis okullarında ülkemiz insanının sağlığına verilen önemi bizlere yerinde görme imkanı sağlıyor. Kan ihtiyacını karşılamak amacıyla kan bağışı sürekli olarak polis okullarımızda yapılmaktadır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ahmetoğlu IP: 85.105.140.xxx Tarih : 10.09.2008 16:32:31

arkaslar boyle duyarlı polislere ıhtıyacımız var keske butun polıs adayları sızın gıbı ola bılse bende nazilide okuyorum pmyo da tşk