6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Polisten aşure ikramı

POLİS ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE AŞURE DAĞITTI

Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri üniversite öğrencilerine aşure dağıttı.

Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi alanında gerçekleştirilen aşure dağıtım programına Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, üniversitede görev alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri ve öğrenciler katıldı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen programda Eğitim Fakültesi öğrencilerine bin adet aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımının manevi değerlere sahip çıkmanın yanında milli birlik ve beraberlik açısından da önemli bir yer tuttuğunu belirten Niğde Valisi Alim Barut, “İçerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı, örf ve adetlerimizde, gelenek ve göreneklerimiz önemli bir yeri olan aydır. Bu ayın güzel adetlerinden olan Aşure'de üniversite öğrencilerimize Emniyet Müdürlüğü katkılarıyla ikram ediliyor. Bu güzel geleneklerimizin yaşatılması bizleri bir arada tutan önemli unsurlarımızın başında gelmektedir” dedi.

Üniversitelerin kültürlerin buluştuğu alanlar olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ise, “Bu üniversitede 81 farklı kültür birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabiliyorsa bu ülke toprakları içerisinde birlikte ve vatan bütünlüğü içerisinde yaşamaması için hiçbir neden yoktur. Bizler değerlerimizi korur, kültürümüze sahip çıkarsak kazanan yine bizler oluruz. Bu ülkede herkes birbirinden kız almış kız vermiş, yaşayan herkes bir şekilde iç içe geçmiş, o nedenle bizim birinci derecede önceliğimiz birlikteliğimizi koruyacak gelenek, görenek ve kültürleri yaşatmamız gerekiyor” diye konuştu.

POLİS ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE AŞURE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 16:53:04
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 21:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?