2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Polisten uyuşturucu satıcılarına darbe

Niğde polisinin 3 ildeki 14 noktaya düzenlediği eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Bir sokak satıcısının annesinin İstanbul'dan gönderdiği uyuşturucuları sokaklarda çocuklara pazarladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bor ilçesinde uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarını değerlendirerek, 5 ay süren kapsamlı bir operasyon başlattı.

Sokak satıcılarını takibe alan polis, zaman zaman alıcı kılığında şüphelilerden uyuşturucu madde satın aldı. Takibi tamamlayan polis, Bor, Mersin ve Aksaray illerindeki 14 noktaya düzenlediği eş zamanlı operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı. İki şüpheli ise polisten son anda kaçmayı başardı.

Şahısların yapılan ev, işyeri ve araç aramalarında 34 adet sentetik uyuşturucu, 145 gram esrar maddesi, 6 adet esrar sarımında kullanılan kağıt ve 2 adet sahte 100 Amerikan doları ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ilk ifadelerin ardından 5 şüpheli kullanıcı olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, 6 şüpheli sağlık raporları alınarak mahkemeye sevk edildi.

Niğde Devlet Hastanesi acil kapısından sağlık raporundan çıkartılan bir şüpheli basın mensuplarına tehdit ve hakarette bulundu. Sokak satıcılarından birisinin ifadesinde, uyuşturucuları İstanbul'dan annesinin giyim eşyalarının arasına sararak otobüsle kendisine ulaştırdığını itiraf ettiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında bir süre önce 2 kişinin Mersin'den aldıkları uyuşturucu maddeleri Niğde'ye getirirken yakalandıkları ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildikleri de belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:27:48
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 14:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?