30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Proje yarışmasından ödülle döndüler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın Ankara'da yapılan bölge elemelerine 5 proje ile katılan Niğde okulları, yarışma sonunda 3 proje ile ödül aldı.

Yarışmada, Faik Şahenk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin, “Her şey Güneşten” adlı projesi bölge birincisi seçilirken, Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi “Su Donmasını Önleyici” isimli proje ile ikincilik, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi “Tamponmatik” isimli aparat ile mansiyon ödülüne layık görüldü. Bölge elemelerinin ardından dereceye giren okul yöneticileri, proje öğretmenleri ve öğrenciler, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar'ı ziyaret etti.

Yarışmalarda, Niğde'nin büyük bir başarı yakaladığını belirten Yaşar, mesleki ve teknik eğitimin öneminin bir kez daha öne çıktığını, okullardan yeni projeler beklediğini vurguladı.

Faik Şahenk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve bölge birincisi olan "Her şey Güneşten"projesi ev ve işyerlerinde ısınmanın daha ucuz, daha çevreci yapılmasını hedefliyor. Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi'nin hazırladığı ve bölge ikincisi olan "Su Donmasını Önleyici" projesi ise soğuk iklim bölgelerinde ev ve iş yerlerinde kullanılan içme suyu tesisatının donmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nin "Tamponmatik" isimli aparat ise, trafik kazaları, kesici ve delici aletlerle oluşabilecek kanamalı yaralanmalarda kesici ve delici aletlerin yara üzerinde tespiti amacı ile ilk yardım müdahale aparatı olarak geliştirilmiş. Bölge birincisi ve ikincisi olan projeler, 6-8 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara'da Türkiye Birinciliği için yarışacak.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:18:58
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 16:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?