30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Ramazan Şenliği start alıyor

Niğde Belediyesi Ramazan ayını dopdolu yaşatabilmek amacıyla bir dizi program hazırladı. 1. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri adı altında gerçekleştirilecek olan Ramazan programları 28 Ağustos'ta başlıyor.

Etkinliklerin 18 gün süreceğini belirten Belediye Başkanı Akdoğan, “Bu yıl ilki düzenlenecek olan Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri 28 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Ramazan aylarının olmazsa olmazları olan ve geçmişin mirası köklü bir gelenekten gelen Karagöz ve Hacivat, orta oyunu ve meddah gibi figürlerle birlikte programlarda şiir, ney ve bağlama dinletileri ile farklı alanlarda konserler verilecek. Halkımızın iyi vakit geçirebilmesi için her gün Teravih Namazından sonra Niğde Belediyesi önünde bu etkinlikler sürdürülecek” dedi.

Etkinlikler için Niğde Belediyesi'nin kasasından bir kuruş dahi çıkmayacağını belirten Akdoğan, “Niğde Belediyesi olarak bu ve benzeri konularda belediyemize yük getirmeden, bu tür sosyal ve kültürel hizmetleri halkımıza, insanımıza sunmayı tercih ediyoruz. Elbette konser, sanatçı, kültürel etkinlikler, sosyal hizmetler bunların hepsi olacak ama biz hem şehrimizin, hem insanımızın menfaatini korumak, kollamak ve gözetmek zorundayız. Elimizdeki imkanları kılı kırk yararak kullanmamız gerekiyor” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 14:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?