3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Rüşvet çetesine darbe

Niğde'de düzenledikleri sahte belgelerle araç muayenesi yaptıran ve karşılığında rüşvet aldığı iddia edilen 1'i kamu görevlisi 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Niğde ve Bor ilçesinde sahte ve usulsüz araç muayene belgesi düzenlendiği ihbarı aldı.

Bunun üzerine 23 kişiyi takibe alan ekipler, rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından 23 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan "Akın" adlı operasyon sonucunda şahıslarla birlikte 2 adet sahte araç tescil belgesi, 6 adet kaşe, 8 adet emisyon kartı, 6 koli araç muayene makbuzu ve dokümanı ile 28 adet sahte ilişik kesme belgesi ve fenni muayene izin belgesi ele geçirildi. Alınan ilk ifadelerin ardından 21 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Karayollarında çalışan Araç Muayene Komisyonu üyesi İsmail Y. ve Bor ilçesinde sigortacılık yapan Serdar Ç. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Niğde E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevine konuldu.

ÖNCEKİ HABER

Niğde'de Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, düzenlenen operasyonda, sahte belge düzenleyerek araç muayene belgesi tanzim ettikleri ve rüşvet aldıkları iddiasıyla 2'si kamu görevlisi 23 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de desteği ile Niğde merkez ve Bor ilçesinde operasyon düzenledi.

Operasyonda sahte belge düzenlemek suretiyle araç muayene belgesi tanzim
ettikleri, rüşvet aldıkları ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla 2'si kamu
görevlisi 23 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 23 kişiden 21'i sorgularının ardından serbest bırakıldı. 2
kamu görevlisinin halen gözaltında olduğu, olayla ilgili soruşturmanın
sürdürüldüğü bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 17:10:47
Güncelleme :16 Şubat 2008 Cumartesi 18:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?