2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Sağlık ocaklarına kilit

Niğde Valisi Gündüz Beder, bazı sağlık ocaklarının kapatılarak acil servis ve hastanelerin güçlendirileceğini söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı, Niğde’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah erken saatlerde Atatürk anıtı önüne çelenk bırakan sağlık çalışanları, ardından Niğde Valisi Gündüz Beder’i makamında ziyaret ederek çiçek verdi.

Ziyarette konuşan Niğde Valisi Gündüz Beder, il genelinde 70 adet sağlık ocağının bulunduğunu, ancak yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu 35 tanesinin kapatılması gerektiğinin tespit edildiğini söyledi.

Amaçlarının sağlık ocaklarını kapatarak vatandaşı mağdur etmek olmadığını belirten Vali Beder, kapatma yoluyla ortaya çıkacak personeller ile hastanelerin güçlendirileceğini, vatandaşın hastaneye veya sağlık ocağına gitmesine gerek olmadan kapısının önüne kadar tam teşekküllü ambulansların geleceğini ifade etti.

Bazı sağlık ocaklarında 1, bazılarında ise 100 hastanın muayenesinin yapıldığını kaydeden Beder, "Dengesiz bir personel dağılımı var. Personel sayımız yeterli ama bu personeli en iyi şekilde istihdam edemiyoruz. Bunu yaparsak birçok sorunu aşarız. Şu anda 70 sağlık ocağımız var ama bize gerçekte 35 sağlık ocağı yeter. Bazıları günlük 2-3 tane poliklinik yapıyor. Faal çalışmayan sağlık ocaklarını kapatmamız gerekiyor, tabi bu radikal bir karar ve bunu gerek halkımıza, gerek siyasilerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Böylece acil servisimizi güçlendireceğiz. Hastanelerimiz güçlenecek ve sağlık ocakları da gerçek sağlık ocağı gibi çalışacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 14:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?