2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Sağlıklı sünnet uyarısı!

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, sünnet operasyonunun sağlıkla doğrudan ilgili cerrahi bir girişim olduğunu belirterek, çocukların sağlığının tehlikeye atılmaması gerektiğini söyledi.

Ailelerin, sünnet olacak çocuklarının sağlığını ve psikolojilerini bozmamak için uzman kişilerin yardımını almaları ve gerekli hijyenik ortamın oluşturulması gerektiğini belirten Yılmaz, cerrahi bir müdahale olan sünnet uygulamasının, tabip veya diplomalı sağlık memurları tarafından yapılmasının şart olduğunu, bunun yanında hijyenik kurallara da uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Kullanılan her türlü araç, gereç ve malzemenin en iyi şekilde sterilizasyonu ve dezenfeksiyonunun sağlanmasının sağlık açısından önem teşkil ettiğini ifade eden Yılmaz, "Mevsim itibarı ile sünnet operasyonları arttı. Bugünlerde ailelerin, toplu sünnet yaptıracak kişi ve kuruluşlar ile sünnet uygulamasını gerçekleştiren kişilerin, sağlığın gerektirdiği hususlara uymaları, sünnet çocuklarının sağlığı açısından önemlidir. Sünnet, yetkili kişi ve ona yardım edecek yardımcı personelin oluşturduğu en az 2 kişilik bir ekip tarafından yapılmalıdır. Her sünnet uygulaması için steril edilmiş cerrahi set kullanılmalıdır. Sünnet uygulamalarında her ekip için 1 muayene masası, 2 tabure ve ışık kaynağı bulunmalıdır. Sünnet uygulaması mümkün olduğu ölçüde sağlık kuruluşlarında yapılmalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:57:56
Güncelleme :27 Eylül 2007 Perşembe 18:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?