9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Sakin'e duygusal veda

Niğde'nin Bor ilçesi Kaymakamlığı görevinden İçişleri Bakanlığı Ankara Birinci Derece Hukuk Müşavirliği görevine atanan Kemalettin Sakin, gözyaşlarıyla uğurlandı.

Yeni görev yerine gitmeden önce veda ziyaretlerini kabul eden Bor Kaymakamı Sakin, yoğun bir uğurlama trafiği yaşıyor. Son olarak onuruna verilen yemekte vatandaşlarla ve yerel yöneticilerle bir araya gelen Sakin, duygulu anlar yaşadı.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, makamında ziyaret ettiği Sakin'e başarılar dileyerek, "Devlet adına bu millete hizmet etmenin aşkını, şevkini, heyecanını taşıyan, mesai mefhumu gözetmeden büyük fedakarlıklarda bulunan sizlere tanışmak ve çalışmaktan mutluluk duydum" dedi.

Gösterilen ilgiden oldukça duygulandığı gözlenen Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin ise doğayla bütünleşmiş, kendine has iklimiyle, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan, tarihi ve tarihi yapılarıyla, gelenek ve görenekleriyle, güzel insanların yaşadığı Bor ilçesine veda etmenin kendisi içinde zor olduğunu belirterek, "Bor'un kendine has bir dokusu var. Tarih deyince, camileri, halen tarihin lezzetli hayat sularının aktığı çeşmeleri, hamamları, Roma'dan Osmanlı'ya kadar günümüze ulaşan eserleri akla geliyor. Sizleri akla geliyorsunuz. Böyle bir şehrin kaymakamı olmak insana mutluluk ve çalışma şevki verir. Bende sizlerle birlikte bu duygularla çalıştım. Daha önce Altunhisar'da da Kaymakamlık görevinde bulunduğum için diyebilirim ki gitmediğim köy, gitmediğim kasaba ve belde kalmadı. Bor ve Borlular her zaman çalışanı desteklemiş ve mutlu etmeyi de bilmiştir. Bu yüzden gelen yöneticiler taş üstüne taş koymuşlardır. Ben, Bor şehrimizi çok sevdim, Bor'da hizmet etmekten onur duydum" diye konuştu.
Konuşmasına sık sık ara veren Sakin, gördüğü ilgi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 17:36:04
Güncelleme :22 Eylül 2011 Perşembe 18:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?