2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Sanatın adı 'Mavi Turuncu'

Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, sosyal ve kültürel etkinliklere harcadıkları çabanın artarak devam edeceğini söyledi.

Niğde Belediyesi’nin giriş katında bulunan Mavi Turuncu Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışını yapan Belediye Başkanı Mümin İnan, Mavi Turuncu Kültür Merkezi’nin, Niğde merkez olmak üzere Türkiye’nin her yerinde açılacağını kaydetti.

Sanat ve kültürel etkinliklere hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen İnan, "Böylece Niğde’nin adını diğer vilayetlere tanıtma şansına erişeceğiz. Bu merkez sadece resimle ilgili değil. Burada her türlü etkinliği yapma şansını bulacağız. Bazen milli konularda bir şiir dinletisi, bazen bir müzik dinletisi, bazen de bir tarih sohbetinde hep beraber samimi bir ortam içerisinde fikir alış verişinde bulunacağız. Bu kültür merkezini, herkesin katkısını alabilecek bir yuva gibi düşünüyoruz" dedi.

Niğde Belediyesi olarak sosyal etkinliklere ve tanıtımlara ağırlık vereceklerine işaret eden İnan, "Özellikle gençlerimizle ilgili çok ciddi anlamda projeler üretme cabası içerisindeyiz. Çünkü gençlerimize biz el atmazsak, başka karanlık güçler el atıyor. Dolayısıyla gençlerimizle beraber ülkemizi geleceğe taşıma noktasında Niğde Belediyesi’nin Mavi Turuncu Kültür ve Sanat Merkezi’nin küçük bir katkısı olursa bundan son derece memnuniyet duyacağız" diye konuştu.

Mavi Turuncu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ilk etkinlik ise resim sergisi oldu. Niğde’deki öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan 65 adet yağlı boya resim, kültür merkezinde sergilenmeye başlandı. 1 hafta açık kalacak sergide, Çanakkale Zaferi’ni anlatan resimler ilgi topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 21:23:07
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?