2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Sanayici 2008 yılından umutlu

Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şevket Katırcıoğlu, tekstil ağırlıklı firmaların kente ilgisi olduğunu ve mevcut büyük arsaların tamamının bittiğini belirterek, 2008 yılından çok umutlu olduğunu vurguladı.

Teşvik Yasası kapsamına alınan Niğde'de, herkesin teşvikten ne kadar yararlandığını merak ettiğini ifade eden Katırcıoğlu, teşvikten yararlanmanın çalışan sayısı ve açılan firma adedi olmak üzere iki farklı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Çalışan sayısına bakıldığında, Niğde'de bu rakamın gerçekten memnuniyet verici seviyelerde olduğuna işaret eden Katırcıoğlu, "Açılan firma bazında ise Aksaray'da açılan firma sayısından çok düşük. Buna rağmen iyi yatırım aldık. Ben, bu yıldan ve gelecek yıldan çok umutluyum, çünkü tekstil ağırlıklı firmaların buraya ilgisi var. Mevcut büyük arsalarımız bitmiş durumda. Fertek Belediyesinden yeni arsa talebimiz oldu, Belediye Başkanımız bu konuyu değerlendirmektedir ve umut ediyorum ki, büyük arsaları en kısa sürede yatırımcılarımızın hizmetine sunacağız. Yani Niğde'nin gelecek yıllarda tekstil kenti olarak anılacağını şimdiden görebiliyorum" dedi.

İnşaat halindeki tesislerin faaliyete girmesiyle birlikte istihdama katılacak yeni insan sayısının en az bin kişi olacağına değinen OSB Başkanı Katırcıoğlu, tekstil firmalarının aralarındaki rekabetle yatırım yaptıklarını ve önce gelen firmaların ardından yeni işletmelerle yatırım için görüşmeye başladıklarını söyleyerek, "Müşteri memnuniyetini temel prensip alarak hizmet anlayışımızı sürdürüyoruz. Eğer siz, yatırım yapmayı düşünen firmanın isteklerini karşılayabilirseniz, onu memnun edebilirseniz yeni yatırımlar birbirini izleyecektir. Biz 24 saat görev başındayız. Öyle ki, sanayicimizin, yatırımcımızın bir isteği ve talebi olursa 24 saat esasıyla çalışarak en kaliteli ve hızlı hizmeti getirmeye çalışacağız. Niğde OSB olarak devlete, şahıslara borcu olmayan bir bölgeyiz. Yeni arıtma tesisimizde yakında devreye giriyor. Altyapımız tamamlanmış, çevre düzenlemesi bitmiş bir sanayi bölgesiyiz. Bütün bunların yanında elektriği en ucuza sunan bir bölgeyiz. Teşvik kapsamında olan 49 il içerisinde elektriği en ucuza sunan bölge biziz" diye konuştu.

İkinci OSB'nin kurulmasının artık şart olduğunu savunan Şevket Katırcıoğlu, "Niğde'nin sürekli göç vermemesinin adresi belli. Göçü durdurup göç alan bir il olabilmek için OSB içerisine yeni yatırımlar yapmamız, ikinci OSB'yi açmamız gerekiyor. Tarım ürünlerimiz olan patates ve elma ile ilgili sanayi tesislerinin oluşturulması gerekiyor. Genelde istihdamın yoğun olduğu iş kolları, hazır giyim, mobilya, süt ve süt ürünleri, halı, cam, PVC ve plastik ürünleri ile gazlı içecekler üretimde faaliyet gösterdiğimiz alanlar. Şayet Niğde teşvik yasasından ilk yararlanan iller arasında olsaydı, şu anki durumumuzdan çok daha farklı bir konumda olabileceğimizi samimiyetimle söyleyebilirim. Firmalar yatırımlarını yaparken belirli kriterleri mutlaka göz önünde bulunduruyor ve bunların başında da lojistik destek geliyor. Türkiye'de kendini ispatlamış firmalarla görüştük ancak Niğde'nin altyapısının uygun olmamasından dolayı bu firmalar yatırımlarını başka illere kaydırdı. İşte burada lojistik destek devreye giriyor. Demiryollarında iyileşmelerin devam etmesi, Otoban projesinin tamamlanmasıyla birlikte hava ve deniz limanlarına daha hızlı ulaşım sağlanacak ve böylece sanayicilerin ilimize yatırım yapmaları konusunda hiçbir sıkıntılarının kalmayacağını düşünüyorum. Büyük firmaların yatırımlarının gerçekleşmesi durumunda da yan yatırımlar, yan sektörlerde kendiliğinden oluşacaktır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 16:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?