30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Şehit aileleri şehitleri andı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Niğde'de tören düzenlendi.

Törenler Şehitlik alanına çelenk konulması ile başladı. Törene, Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Nuri Erkan, Belediye Başkanı Murat Zeren, Vali Yardımcısı Hanlar İden, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, daire müdürleri, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Törende Vali Öztürk, bir süre şehit aileleri ile sohbet etti. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Jandarma Yarbay Abidin Gencay, şehitlerin binlerce yıldan bu yana Türk'ün milli varlığını sürdürmesi, vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü için canını feda ettiklerini belirterek, Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını şerefle temsil ederken destanlaştıklarını ve aynı zamanda anıtlaştıklarını söyledi. Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ise, Çanakkale Zaferi'nde kahraman Türk askerinin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlıkla tarihi yeniden yazdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Öztürk Şehitlik defterini imzalarken, protokol üyeleri ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret ederek kırmızı ve beyaz karanfil bırakıp, dua etti. Tören sonrası şehit aileleri protokol üyeleri ile birlikte şehitlik önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 22:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal IP: 94.121.5.xxx Tarih : 22.03.2009 14:07:47

inşallah vatan evladı bende şehit olmak istiyorum allah izin verirse vatan sağulsun