3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Selzedelere devlet yardımı

Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), sel felaketinde zarar gören vatandaşlara para ve gıda yardımında bulundu.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk’ün bölgeye giderek yaptığı incelemenin ardından, SYDV Başkanı Şahin Mercan önceden belirlenen vatandaşlara maddi ve gıda yardımında bulundu.

6 aileye toplam 700 YTL maddi yardım ve gıda yardımı yapıldığını söyleyen SYDV Başkanı Şahin Mercan, “Vali Sebahattin Öztürk’ün afet bölgesinde yaptığı tespitler sonucu bize talimat vererek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım edilmesini istedi. Bizde 1 aileye 200 diğer ailelere ise 100’er YTL olmak üzere toplam 700 YTL nakdi yardımda bulunduk. Kış günü evi yıkılan vatandaşımız bir komşusuna sığınmak zorunda kalmış. Evinin tamiri içinde Bakanlıktan gelecek ödeneği bekliyoruz” diye konuştu.

Yapılan yardımların devletin gücünü gösterdiğine değinen Mercan, ihtiyaç sahibi çocukların ve ailelerinin de Sevgi Evleri mağazasından giydirileceğini sözlerine ekledi.

Niğde merkeze bağlı Ağcaşar ve Gölcük Beldelerinde kar sularının erimesi nedeniyle meydana gelen selde bazı evleri su basmış bir evde kısmen yıkılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 11:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?