6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Sendikacıların yüzü güldü

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ SENDİKACILARI SEVİNDİRDİ

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Niğde Şubesi Başkanı Aşur Bolat, yeni anayasa değişikliği paketinde toplu sözleşme haklarının verildiğini, şimdi ise grev hakkının kazanımı için mücadele edeceklerini söyledi.

Sağlık-Sen Niğde Şubesinin genişletilmiş ikinci il divan toplantısı yapıldı. Sendikanın il başkanı Aşur Bolat, yönetim kurulu üyeleri, denetleme kurulu, disiplin kurulu ile ilçe ve işyeri temsilcilerinin katıldığı divan toplantısında 15 Mayıs’ta belirlenecek yetkili sendika için çalışmalar görüşüldü. Yeniden yetkili sendika olmak için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Bolat, kendilerini takip eden en yakın sendika ile aralarında 20 bin üye farkı olduğunu belirterek, kamu çalışanlarının hak ve menfaatleri adına bu güne kadar verdikleri mücadelenin artarak sürdürüleceğini vurguladı.

Yeni anayasa değişikliği paketi içerisinde memura toplu sözleşme hakkının tanındığını, bunun önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Bolat, “Değişiklik paketinin bu şekliyle geçmesini istiyoruz. Güzel umutlar taşıdığımızı ifade etmek istiyorum. 4688 sayılı yasa sadece bize hükümetle toplu sözleşme masasında bir araya getirmektedir ve bu haliyle topal ve sakat bir yasadır. Sendikacılığın temel felsefesinde toplu sözleşme esastır. Şu anda hazırlığı süren anayasa değişikliği paketinde bu haklardan sadece toplu sözleşme hakkı verileceği açıklandı. Grev hakkı bizim temel taleplerimizden birisi. Ancak mevcut mücadele sürecinde mücadele etmeden hakların verilmediğini, kimsenin hakkımızı altın tepsi içinde teslim etmediğini görüyoruz. Bundan sonraki sendikal mücadelemizin temelini grev hakkı oluşturacak” dedi.

Toplu sözleşme hakkının çok önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Aşur Bolat, bu hakkın büyük bir ihtimalle elde edilmiş olduğunu bundan sonrası için grev hakkının kazanımı adına mücadele vereceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 16:12:00
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 16:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abuzer abu IP: 194.27.42.xxx Tarih : 2.04.2010 13:48:17

Bravoooooooooo Bravoooooooooooo dünya sallandı be  ekonomi tavan yaptı işsizlik  sıfır oldu bravooooooooooooo