3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Şener'den, her ile yatırım ofisi müjdesi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, birkaç hafta içinde Meclis’ten geçecek Kalkınma Ajansları Kanunu ile yatırımcının bürokrasinin içinde boğulmaktan kurtarılacağını belirterek, "Her ilde bir yatırım ofisi oluşturulacak. Yatırımcı ofise gelecek, evraklarını verecek, bütün işlemleri orada tamamlanacak" dedi.

Niğde’ye gelişinde ilk olarak Vali Gündüz Beder’i ziyaret eden Şener, konuşmasına "Sayın Nevşehirliler" diye başlayınca, AK Parti Milletvekili Erdoğan Özegen müdahale ederek, "Niğde" diye düzeltti. Şener, Özegen’in bu düzeltmesi üzerine, "Buradaki bürokrasiyi de Niğde hemşehrisi sayıyoruz, kendimizi de Niğde hemşehrisi sayıyoruz" diyerek durumu kurtarmaya çalıştı.

Bakan ve milletvekillerinin değişik kentlerde bulunmalarının her zaman faydalı olduğunu ifade eden Şener, "Ankara’da bir konuya karar verirken hazırlanan raporlar üzerinde değerlendirme yapmak her zaman yeterli olmuyor. Buna ilave olarak sorunları yerinde, mahallinde görmek, talepleri bizzat birlikte almak ve karar verirken karar vericilere büyük imkan sağlamaktadır ve isabetli karar vermekte önemli bir kılavuz olmaktadır. Bu bakımdan ben Türkiye’nin değişik illerinde bulunmayı, sorunları dinlemeyi faydalı görüyorum. Zaten milletvekillerimiz de Ankara’da sorunları bize iletmektedirler" diye konuştu.

Bugünün Niğde için önemli bir gün olduğunu vurgulayan Bakan Şener, şunları söyledi:

"Çünkü yıllardır Türkiye’de değişik teşvik sistemleri uygulanmıştır. Sanayiinin bölgede geliştirilmesi için yatırımların ve istihdamın artırılması için değişik teşvik mekanizmaları öteden beri Türkiye’de çıkarılan kanunlarla uygulamaya konmuştur ama maalesef Niğde İli kağıt üzerinde yapılan değerlendirmeler neticesinde, hiçbir teşvik düzenlemesine girmemiştir. Halbuki Niğde teşvik edildiği taktirde önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için bir desteğe teşviğe ihtiyaç vardır ve nihayet TBMM’de kabul edilen kanunla birlikte Niğde, Türkiye’de yatırımlarda teşvik edilen iller arasına alınmıştır. Bu kanunun Niğde iline, bu güzel kentte yaşayan bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu kanun neler getiriyor. Bu kanun diyor ki, ’Türkiye’nin bir başka ilinde para kazanamıyorsanız gelin Niğde’ye yatırım yapın ve para kazanın’ diyor ya da ’Bir başka ile yatırım yaptığınızda bir kazanıyorsanız, gelin Niğde’de yatırım yapın ve 5 kazanın’ diyor. Kime diyor? Yatırımcılara diyor."

Getirilen teşviklerin son derece önemli teşvikler olduğunu dile getiren Şener, "Niğde ili yöresi ve denize yakınlığı itibariyle iç pazarlara ve uluslararası pazarlara hitap etmesi itibariyle önemli bir sanayi merkezi olabilecek öneme sahiptir. Bunun dışında Niğdeliler Türkiye’nin her yerinde iyi girişimciler olduklarını göstermişlerdir. Bundan sonrası için de sayın valiye, il bürokratlarına önemli görevler düşmektedir. Meclis’te bir başka kanun var ’Kalkınma Ajansları’ diye. Onun çerçevesinde de buralarda bir Kalkınma Ajansı oluşacak ve yörenin potansiyelini hareket geçirmek için çaba harcayacaktır. Her ilde bir yatırım ofisi oluşturulacak, bu ofisin fonksiyonu şu olacak, bir yatırımcı o ile yatırım yapmak istediği zaman daire daire dolaşmayacak. Bürokrasinin içinde boğulmayacak. Yatırım ofisine gelecek, evraklarını verecek, bütün işlemleri orada tamamlanacak ve ’Git yatırımını yap’ denecektir. Bu da umut ediyorum ki birkaç hafta içerisinde Meclis’ten geçecektir. Önce tek durak ofisler olarak adlandırmıştık, komisyonda bu ofislerin ismi değişti, Yatırım Destek Ofisleri ismi verildi. Bu ofislerin kurulmasıyla birlikte yatırımcıların önündeki bürokrasi de kaldırılmış olacak. Bölge potansiyeli de kalkınma için harekete geçirilmiş olacaktır. Her zaman gönlümüz Niğde’dedir. Bundan sonraki talep ve sorunlara karşı da her zaman duyarlıyız" diye konuştu.

Şener, AİHM’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan kararıyla ilgili sorulara, "O konuda Dışişleri Bakanı açıklama yaptı, ilave bir şey söylemeye gerek yok" diye cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 16:40:30
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 13:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?