3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Sertifikasız fidanlar imha ediliyor

Niğde Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, sertifikasız ve karantina uygulaması yapılmamış fidanları toplayarak imha ediyor.

Niğde'de fidan dikim mevsiminin gelmesiyle birlikte artan fidan satışlarına Tarım İl Müdürlüğü ekipleri el koydu. Üreticilerin, hastalık ve zararlılardan arındırılmış fidan temin edebilmeleri için teknik ekiplerin fidan satış noktalarında kontrollerini artırdığını ifade eden Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, meyvecilikte en önemli girdinin fidan olduğunu, bu nedenle vatandaşların zirai karantina taşıma ve satış sertifikası bulunmayan, kurşunla mühürlenmemiş fidanları kesinlikle almamaları gerektiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışma ile kente giriş yapan fidanlarda zirai karantina taşıma ve satış sertifikasının aranacağını ifade eden Usanmaz, “Menşei belli olmayan fidanların kente giriş yapmasına asla izin vermeyeceğiz. Kontrollere rağmen pazar yeri denetimlerinde niteliklere uymayan fidan tespit edilirse bu fidanlar toplanarak imha edilecek” dedi.

Aranan niteliklere uymayan fidan satışının yapılması durumunda konunun tarım il müdürlüklerine bildirilmesi gerektiğini vurgulayan Usanmaz, “İlimizde sertifikalı fidan üretimi mevcut ve sertifikalı fidan kullanacak üreticilerimize de dekarda 200 YTL destek veriyoruz. Bu nedenle sertifikalı fidan kullanımı hem il ekonomisi, hem de üreticilerimizin ekonomisi için son derece önemli” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 15:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?