2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Servis şöförleri yeni döneme hazır

Niğde'de okul servis şoförlerinin öğrenci ile doğru iletişim kurabilmesi ve kendilerini öğrencilerin yerine koyabilmesi için empati eğitimi verildi.

“Mesuliyet, sorumluluk ve geleceğimizi taşıyorsunuz” sloganı ile başlayan seminer 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu'nda başladı. Öğrenci servisi ve personel taşımacılığı yapan 25 şoförün katıldığı seminerde, Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu H. İbrahim Tongur, servis şoförlerini yeni döneme hazırladı.

Öğrencilerin okul dışında en çok zaman geçirdiği yerlerden birinin de servisler olduğunu, bu nedenle servislerin önemli olduğunu belirten Tongur, “Taşıdıklarınız sadece çocuktan ibaret değil. Onlar aynı zamanda bizim geleceğimiz. Karşılıklı iletişim her şeyi çözer ama önce problemi tespit etmek lazım. Sizler sadece çocuk değil mesuliyet, sorumluluk ve geleceğin yeryüzü mimarlarını taşıyorsunuz. Bunun bilincinde olun ve bu şekilde çocuklara karşı güler yüzlü, anlayışlı, sabırlı olun" diye konuştu.

Seminerin uygulama bölümünde ise şoförler, servislerine binen öğrenci rollerini oynadı. 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Alkan'ın da şoför rolünü oynadığı bu bölümde, öğrencilerin davranışları ve psikolojileri empati yoluyla anlaşılmaya çalışıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 22:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?