6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Sevgi evlerine sevgi fidanları

SEVGİ EVLERİNE SEVGİ FİDANLARI DİKİLDİ

Niğde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, Sevgi Evleri bahçesindeki 50 dönümlük araziye dikilen meyve ağaçları ile çocuklara doğa bilincini ve sorumluluk duygusunu aşılamak istediklerini söyledi.

Niğde Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinin 50 dönümlük boş arazisine bin 500 adet değişik meyve fidanları dikildi. Elma, kiraz, kayısı, erik, armut ve şeftali gibi çeşitlerin bulunduğu fidanlar, yurtta bulunan çocuklar ve görevliler tarafından toprakla buluşturuldu.

Sevgi Evleri’nin çok büyük bir arazi üzerine kurulduğunu, yeşil alan olarak kullanılan yaklaşık 50 dönümlük arazinin ise ağaçlandırılması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Şahin Mercan, süs ağaçları dikmek yerine çocukların dalından koparıp yiyebilecekleri meyve ağaçları dikmeyi tercih ettiklerini belirterek, “Amacımız, çocuklarımızda doğa sevgisini ve sorumluluk duygusunu şimdiden yerleştirmek. Bu boş araziye süs ağaçları da dikebilirdik ancak hem çocuklarımız dalından taze meyve kopartıp yemenin zevkine varsınlar, Hem de diktikleri ağacın büyümesi için sorumluluk sahibi olsunlar istedik” dedi.

Öte yandan Antalya’da yapılan kros müsabakalarında takım halinde Türkiye dördüncüsü olan Sevgi Evleri Spor Kulübü kros takımına Niğde’de faaliyet gösteren bir motorlu taşıtlar sürücü kursu sponsor oldu. Ağaç dikme töreninin ardından sporculara eşofman takımı hediye edildi.

SEVGİ EVLERİNE SEVGİ FİDANLARI DİKİLDİ
SEVGİ EVLERİNE SEVGİ FİDANLARI DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 16:54:03
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 18:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?