6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Sıcak havada görkemli kutlama

NİĞDE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı, Niğde'de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törenlere, Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekilleri İsmail Göksel, Muharrem Selamoğlu, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Alaeddin Soylu, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma Binbaşı Süreyya Güler günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Türkiye'yi parçalamak, bu asil milleti esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçlerin yıllar boyu sinsice hazırlanan planlarının 30 Ağustos günü suya düştüğünü ifade eden Güler, “O gün sonuncusu olan sevr parçasının yırtılıp atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunu tüm dünya ile birlikte gördüler” dedi.

Konuşmanın ardından bir asker ve bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemini içeren şiirler okundu. Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın halkın ve törene katılanların bayramı kutlamasının ardından yapılan geçiş töreni vatandaşlardan alkış topladı. Bu sırada sıcak havanın etkisiyle bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Öğrencilere ilk müdahale tören alanında hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

NİĞDE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
NİĞDE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:20:03
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 17:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?