2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Sigara kaçakçılarına darbe

Mersin polisinin 3 ilde düzenlediği operasyonlarda yurt dışından kaçak olarak getirildiği belirlenen 118 bin 822 paket sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 9 kişi yakalanırken, sigaralar akaryakıt tankeri ve hazır beton kamyonlarının zulalarında bulundu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir suç örgütünün komşu ülkelerden satın aldıkları yüklü miktarda kaçak sigaraları yasadışı yollarla Türkiye'ye soktukları, tankerlerle kaçakçılık yaptıkları ve haksız kazanç elde ettiklerinin belirlenmesi üzerine 'Katran-33' kod adlı projeli çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sırasında suç örgütü üyelerinin kullandıkları tankerlere zula diye tabir edilen gizli bölmeler yaptırdıkları, sigaraları bu bölmelere yerleştirdikleri ve kaçak sigaraları Van'dan Mersin'e getirildiğinin tespit edilmesi üzerine operasyon yapıldı.

Mersin, Batman ve Niğde'nin Bor ilçesinde yapılan 3 ayrı operasyonda akaryakıt tankeri ve hazır beton kamyonunun gizli bölmeleri ile şahısların ev ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda toplam 118 bin 822 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan H.K., F.Ü., N.K., Ö.İ., Ö.Ö., S.İ., T.K., N.İ. ve İ.K. adlı kişiler "Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 15:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?