8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Sigaraya karşı büyük zafer

NİĞDE KETEM'DE SİGARA BIRAKTIRMA BAŞASIRI YÜZDE 65

Niğde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sigara bıraktırma polikliniğinin yaptığı başarılı çalışmalar sonucu yapılan başvurulardan yüzde 65'inde başarıya ulaşıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'nın sigara tiryakilerine yönelik başlattığı sigara bıraktırma poliklinikleri, çeşitli nedenlerle bu kötü alışkanlıklarını bırakmak isteyip ancak psikolojik ve maddi yetersizlik nedeniyle bırakamayan kullanıcılara umut kapısı haline geldi. Niğde'de 2010 yılında kurulan Niğde KETEM sigara bıraktırma polikliniği sorumlu doktoru Fulya Akkaya, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı sigara bıraktırma programı çerçevesinde gönderdiği ücretsiz ilaçların müracaatçılara verilmeye başlandığını söyledi.

Programa Niğde'de yoğun ilgi gösterildiğini belirten Akkaya, "Hizmet verilmeye başlandığı günden bu yana toplam bin 550 kişi polikliniğimize müracaat ederek sigarayı bırakmayı istediler. Başvuru sahipleri ile yaptığımız görüşmelerde bin 94 vatandaşımız ile gerekli ilaç tedavisine ve nikotin sakızı, nikotin bantları gibi tedavilere başladık" dedi.

Sigara bıraktırma tedavisinin bir yıllık bir süreci içerdiğini, ilaç tedavilerinin ise 3 ay uygulandığına değinen Akkaya, "Kişinin bir yıllık sigara içmemişlik süreci sigara bırakmışlığının göstergesidir. Şu anki veriler itibariyle sigara bıraktırma polikliniğindeki başarımız yüzde 65 oranındadır. Halkımızın bu konudaki yoğun ilgisi sigaranın zararlarına inanmış olmaları ve bundan kurtulmak istemelerini göstermektedir. Niğde KETEM olarak bizim de bu konudaki amacımız Niğde'de dumansız hava sahamızı genişletmek ve sigarayı bırakmak isteyen her kişiye yardımcı olmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 13:44:03
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 17:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?