2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Skandal müdür: İftiraya uğradım!

Niğde’nin Bor İlçe’si Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Kamil Ecer, fiziksel istismara uğradıkları için korumaya alınan çocukları evine götürüp masaj yaptırdığı iddiasıyla görevinden alındı. Kıdem tenzili cezası da verilen Ecer, iftiraya uğradığını söyledi.

Niğde Valisi Gündüz Beder, Sosyal Hizmetler Kurumu Esat Atlı Çocuk Yuvası’nda ailesi tarafından fiziksel istismara ve cinsel yaklaşımlara maruz kaldığı için koruma altına alınmış 4 çocuğa vücudunun çeşitli yerlerine masaj yaptırdığı belirlenen Bor İlçe Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Kamil Ecer’in görevden alındığını açıkladı.

Daha önceden bildikleri konuyu, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden müfettiş talep ederek incelettirdiklerini ve sunulan rapor neticesinde Sosyal Hizmetler İlçe Müdür Vekili Kamil Ecer’in hatalı ve kusurlu olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Vali Beder, "Disiplin kurulumuz gerekli cezayı uyguladı ve Kamil Ecer’i görevden aldı. Ecer, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geçici görevle atanmıştı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde personel sıkıntımız olduğu için, ilgili kurumdaki eksiklikleri genelde Milli Eğitim Müdürlüğü’müzden takviye etmekteyiz. Bu arkadaşımızda bu çerçeve içerisinde verilmişti ve hataları görülünce hemen müfettiş raporları doğrultusunda görevinden alındı" dedi.

Bunun yanında kıdem indirimi cezasının da uygulandığını belirten Vali Gündüz Beder, "Bizim bu tür kusur ve hareketlere müsamaha göstermemiz mümkün değildir. Yasal olarak neler gerekiyorsa onu yapacağız. Kız çocuğuna masaj yaptırıldı iddiası var, burada niyet nasıl olursa olsun hoş görmemiz mümkün değildir. O çocuklarımızın yuvadan alınarak evine götürülmesi mümkün görülmemektedir. Çünkü izne tabidir bunlar. Şu an yurtta huzur sağlanmıştır" diye konuştu.

Bu arada, görevden alınan Bor İlçe Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Kamil Ecer de, devlet memuru olduğu için konuşmak istemediğini belirterek, hakkındaki iddiaların iftira olduğunu söyledi. Ecer, savunmasını idare ve adli makamlara yapacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:34:05
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 15:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?