2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Somalili miniklerde 23 Nisan coşkusu

Niğde'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. Birleşmiş Milletler tarafından Niğde'ye yerleştirilen Somalili çocuklar da geçit törenine katıldı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Alparslan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi İrem Keziban Deviran'ın Valilik makamına oturmasıyla devam etti.

Makam koltuğunu minik valiye devreden Niğde Valisi Sebahattin Öztürk'ün ayakta durması ve il hakkında brifing vermesi dikkat çekti. Temsili Vali'nin, "Sayın valim ayakta kalmayın, oturun" sözlerine ise Vali Öztürk, "Yeni valimizi tam tanımıyoruz. Huyu suyu nedir bilemiyorum. O nedenle ayakta bekleyeyim" esprisi herkesi güldürdü. Kısa bir süreliğine de olsa valilik makamına oturan minik Vali Kezban Deviran, sekreterine verdiği talimatla sırası ile İl Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü ve İl Sağlık Müdürü ile görüşerek öğrencilerin mağdur edilmemeleri için gerekli talimatları verdi.

Makam ziyaretlerinin ardından kutlamalar 5 Şubat Stadyumu'nda devam etti. Burada yapılan kutlamalarda, Vali Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naci Aydın ve Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren'le birlikte tören arabasının üzerinde çocukların bayramını kutladı. Birleşmiş Milletler tarafından Niğde'ye yerleştirilen Somalili çocuklarında kutlamalara katıldığı gözlenirken, öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösteriler vatandaşlar tarafından büyük alkış topladı. Öğrenciler final bölümünde Trabzonlu olan Vali Öztürk'e jest yaparak Karadeniz oyun havaları gösterisi sundu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
begüm kahramaN IP: 88.226.231.xxx Tarih : 24.04.2008 11:30:45

ben nigdeliyim...nigdedeki 23 nisanı görebilseydim çok mutlu olurdum