30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Niğde İl Müdürü Enver Özbek, Türkiye'de ortalama 46 yaşında emekli olunabilmesinin, bu konudaki reformların önemini ortaya koyduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları Niğde Grand Otel'de yapılan basın toplantısı ile başladı.

Basın toplantısında haftanın önemi hakkında bilgiler veren İl Müdürü Enver Özbek, “Sosyal güvenlik yada güvence arayışları aslında insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. Bu nedenle sosyal güvenliğin önemi zamanla daha da anlaşılmış, buna paralel sistem geliştirilerek bugünkü modern halini aldı. Haftanın amacı ise kurumumuzu paydaşlarımız olan vatandaşlarımıza tanıtmak, yapılan reformları anlatmak, yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükleri konusunda sigortalı ve işverenlere bilgi vermek” dedi.

Türkiye'de 71 milyon vatandaşın tamamına yakınının sigorta kapsamına alındığını ve sosyal güvenliğin bu dönemde çok daha önem kazandığının altını çizen Özbek, “Vatandaş artık doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da eşi, çocukları ve anne babasına kadar sosyal güvenlik kapsamından yararlanabilmektedir. Ancak mevcut durum itibariyle ülkemizde böylesi önemli bir kurumun aktüeryal dengesinin bozuk olduğunu görüyoruz. OECD kriterlerine göre 4 çalışana 1 emekli olması gerektiği halde, ülkemizin 2 çalışana 1 emekli oranını bile tutturamadığını görüyoruz. Kayıt dışının yüzde 50'ler seviyesinde olduğu ve çalışanların ortalama 46 yaşında emekli olabiliyor olması bu konudaki reformların ne kadar yerinde olduğunu ortaya çıkartmaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müdürü Enver Özbek ve kurum çalışanları Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, Niğde Vali Yardımcısı Mehmet Hayri Kurt'u makamında ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?