4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

SP lideri Niğde'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak Niğde'ye geldi.

Saadet Partisi'nin merhum lideri ve eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 1'nci yılında SP Niğde İl Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak katıldı. Saat 19.00'da Niğde İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Merhum lider Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın bir nezaket timsali olduğunu söyleyen Kamalak, "Erbakan hocamız, şahsiyat olarak bir nezaket timsaliydi. 1969 yılında bağımsızlar hareketinde Kahramanmaraşımıza geldiğinde onu karşılayan gençler arasındaydım. O bir nezaket timsaliydi. Konuştuğu kişi bir çocuk olsa dahi ona sen diye hitap etmezdi, siz diye konuşurdu. Yine konuştuğu bir çocuk olsaydı bile çeketinin önü her zaman ilişkide olurdu. Bundan daha önemlisi o gerçekten inanmış samimi bir müslümandı" dedi.

SP Genel Başkanı Kamalak, iktidara seslenerek, "Bu milletin temel kitabı Kuran-ı Kerim'di değil mi? O zaman ey iktidar sahipleri fırsat eldeyken mademki dindar nesil yetiştirmek istiyorsunuz, bu milletin dinin temelini oluşturan Kuran-ı Kerim dersini en azından isteyen Müslüman çocuklar için seçmeli ders olarak koyunuz, fazla şey mi istiyoruz, bu milletin en tabii hakkıdır" diye konuştu.

Program, konuşmalardan sonra Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan slayt gösterileriyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2012 Pazartesi 13:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?