2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Süne ile biyolojik mücadele

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatılan süne ile biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında Niğde'de 40 bin adet yeni fidan dikildi. 

Hububatın en önemli zararlıları arasında gösterilen sünenin kontrol altına alınması için kimyasal mücadele yöntemlerinin yanı sıra biyolojik mücadele çalışmalarının da başlatılmasıyla uygulamaya konan proje çerçevesinde Bor ilçesine bağlı Kızılca ve Çukurkuyu beldesi ile merkez ilçeye bağlı Konaklı, Karatlı ve Ovacık beldelerinde oluşturulan yeşil kuşak alanlarına 10 bin adet iğde, 10 bin adet mahlep ve 20 bin adet akasya fidanı dikildi. 

Projenin, Tarım İl Müdürlüğü ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ortak yürütüldüğünü söyleyen Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2005 yılında başlattığı ve 5 yıl süreyle devam edecek olan proje ile süne ve kımıl zararlısıyla biyolojik mücadele için ağaçlandırma çalışmaları başlatılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda dikilen 20 bin 500 fidana ek olarak bu yıl diktiğimiz fidanlarla birlikte 60 bin 500 fidanı toprakla buluşturmuş olduk” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 17:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?