2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Süper Lig'e kamp çağrısı

Niğde İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’ni Süper Lig takımlarına açmayı hedeflediklerini belirterek, futbol takımları için en ideal fizik kuvvet ve kondisyon yükleme yerinin Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi olduğunu söyledi.

Niğde’nin Çamardı İlçesi’ndeki Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde, ilçe gençlik ve spor şube müdürlerine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim semineri devam ediyor.

11 il, 40 ilçeden 53 şube müdürünün katılımıyla 14 Mart’ta başlayan ve 3 hafta olarak planlanan seminerde, sicil lisans, muhasebe, tahakkuk ve ayniyat yönetimi konularında bilgiler veriliyor.

Seminere ev sahipliği yapan Niğde İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’ni yazın milli takımlara, kışın da hizmet içi seminerlerine açtıklarını belirterek, kurslarla ve sosyal faaliyetlerle Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’ni daha aktif halde tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nin büyük bir eksiği olduğunu söyleyen Kaplan, "Bu eksiğimiz kapalı spor salonu ihtiyacımızdır. Ankara’dan gelen daire başkanlarımız, kursiyerlerimiz ve onlara kurs veren hocalarımızın görüşlerini alarak bu eğitim kamp merkezine bir an önce kapalı spor salonu yapılabilmesi için çalışıyoruz. Kapalı spor salonu öncelikle salonda spor yapan branşlara şarttır. Güreş milli takımı, karate milli takımı ve tekvando mili takımı tesislerimize gelmek istedi ama kış mevsiminde salonumuz olmadığı için kabul edemedik. Kapalı spor salonumuz olsa, bütün branşları burada ağırlayabiliriz" dedi.

Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nin, senenin 12 ayı daha aktif ve daha verimli kullanılabilmesi için girişimlerde bulunduklarının altını çizen Kaplan, "Türkiye Süper 1. Ligi’nde top koşturan takımlarımız ile görüşmelerimiz var. Futbol takımları için fizik kuvvet ve kondisyon yükleme için en ideal rakım bizim tesisimizde var. Bilimsel olarak bin 600 ve bin 800 rakım arası yerlerde yüklemeler daha verimli olur. Bu tesisimizin seviyesi bin 700 metredir. Yani bu rakımda yapılacak fizik kuvvet ve kondisyon çalışmalarından takımlar ve futbolculardan daha iyi verim elde ederler. Bir deniz seviyesinde yapacağımız 10 yükleme ile varacağımız hedefe Demirkazık Kampı’nda 2 veya 3 yükleme ile rahatlıkla varabiliriz" diye konuştu.

Kaplan, Konyaspor ile görüşmelerin olduğunu belirterek, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’ni, Türkiye Süper Ligi takımlarına açmayı hedeflediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 14:22:00
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 10:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper ünner IP: 81.215.167.xxx Tarih : 3.04.2005 20:45:33
bu gibi organizasyonların niğde'ye ve bölgeye ilginin çekilmesi açısından önemli olduğunu sanıyorum.Bunun için size teşekkür dere.Bu gibi haberlerin geniş kitlelere ulaşmasıyla geri kalmış yerlerin kalkınmasına yardımcı olacağınıza hiç kuşkumun olmadığını buradan sizlere söylemek istyiyorum.Teşekkürler.