3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Suriyeli barış elçisi Niğde'de

Barış mesajı vermek için bisikletiyle Türkiye'yi dolaşan Suriyeli heykeltıraş Yahya Kaakeh, Niğde'ye geldi.

Halep Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Laboratuvar Müdürü ve aynı zamanda heykeltıraş olan Yahya Kaakeh (40), Halep Üniversitesi'nin kuruluşunun 50. yıldönümünde sevgi ve barış için pedal çeviriyor.

7 Temmuz günü Gaziantep'ten başladığı yolculuğunun 8. gününde Niğde'ye gelen Kaakeh, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Murat Turhan'ı ziyaret etti. Türkiye ve Suriye halklarının aslında et ve tırnak gibi bir bütün olduğunu belirten Kaakeh, "Türkiye ve Suriye arasında yüzyıllara dayanan bir dostluk var. Hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz. Biz eskiden beri barış istiyoruz, siz de istiyorsunuz. Bu kardeşliği ve dostluğu anlatmak üzere yola çıktım" dedi.

Gezisi kapsamında Niğde'den sonra Nevşehir'e, oradan da Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'ya geçerek ülkesine döneceğini söyleyen Kaakeh, "6 bin kilometrelik yol boyunca gittiğim illerde yetkililerle görüşüp, tarihi mekanları ziyaret edeceğim ve dostluğumuzu anlatacağım" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan ise, Kaakeh'e teşekkür ederek, Niğde'yi tanıtan kitapçıklar hediye etti. Kaakeh'in yarın Nevşehir'e gitmek üzere kentten ayrılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 17:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?