2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Sürücülere dikkatli olun uyarısı!

Niğde Emniyet Müdürü Feridun Boz, son yıllarda karayolu ağlarında yapılan iyileştirmelerin trafik kazalarını azaltmaya yetmediğini söyledi.

Duble yol, KÖYDES ve BELDES projeleri ile birlikte Türkiye Karayolu ağı genelinde oldukça önemli iyileştirme ve yapılanmanın sağlandığını belirten Boz, ancak yapılan bu kadar iyileştirmeye rağmen yollarda yaşanan kaza sayısında önemli bir azalma olmadığına dikkat çekti. Yapılan istatistik çalışmalarında kaza nedenleri arasında insan kaynaklı hataların çok yüksek seviyelerde yer aldığının altını çizen Boz, “Duble yollarda her ne kadar ölümlü kazalarda bir düşüş olsa da, kaza rakamları istenilen seviyelerin altına çekilemedi. Kazaların ağırlıklı kısmında halen insan kaynaklı kusurlar yer almaktadır. Bundan dolayı yapılan yeni yol çalışmalarını, eğitimle ve denetimlerle destekleyeceğiz. 2008 yılında başlamak üzere ve yıllara yayılan bir program çerçevesinde yeni çalışmalar başlatacağız. Trafiğe doğrudan yada dolaylı taraf olan sürücüler, yayalar, öğrenciler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarını da yanımıza alarak değişik platformlarda eğitici programlar yapacağız. Ayrıca trafik denetimlerini sıklaştırarak vatandaşların kurallara uyma zorunluluğunu artıracağız” dedi.

Vatandaşları eğitirken kuralları uygulayan görevlilerinde eğitimden geçirileceğini vurgulayan Boz, “Trafiğe taraf olan birey ve kurumları denetlerken denetleme görevini üstlenen görevli arkadaşlarımız da belirli bir eğitim sürecinden geçecek. Bu eğitimler tabiki kuralları yeniden öğretmek niteliğinde olmayacak ama vatandaşa karşı kuralları uygularken direksiyondaki sürücünün kim olduğuna bakmadan eşit uygulama gayreti sağlanacak. Bunun yanında polisin görev ve sorumlulukları arasında yer alan hasarlı trafik kazalarına 2008 yılı Nisan ayından itibaren sigorta acentelerinin ekspertizleri bakacak” diye konuştu. Alınan eğitim ve denetleme kararının ardından il genelinde 7 ayrı noktada uygulama yapan ekipler, 1 saat içerisinde bin 12 aracı denetledi. Yapılan bu denetlemelerde, 114 araca 10 bin 730 YTL para cezası uygulandı. 31 araç trafikten men edildi, 6 sürücü ise mahkemeye sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 10:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?