4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Suyun içinde susuzluk!

Niğde'nin Dündarlı kasabasında halk suyun içinde susuzluk yaşıyor.

Dündarlı Belediyesi'nin MEDAŞ'A olan elektrik borcundan dolayı 40 gündür evlerin çeşmelerinden su akmıyor. Vatandaş eşek sırtında ve traktörlerle evlerine çeşmeden su taşıyor.

Niğde'de Orhanlı, Edikli, Gölcük, Ağcaşar, Kömürcü derken şimdi de Dündarlı kasabası MEDAŞ'a ödenmeyen elektrik borçları yüzünden susuz kaldı. Kasaba halkının belediyeye olan 600 bin liralık su borcunu tahsil edemeyen belediye, MEDAŞ'a olan borcunu ödeyemediği için su pompalarının elektriği kesildi. Yaklaşık 40 gündür suyu bulunmayan Dündarlı halkı bu ihtiyacını kasaba merkezinde bulunan kaynaktan karşılıyor. Geçimini çiftçilikle sağlayan halk, akşam vakti yorgun geldikleri evlerinde içecek su bulamadığı için traktör ve eşeklerle evlerine su taşıyor.

150 hanenin borcu bulunmamasına rağmen onlar da mağdur oldu. Şebeke suyunu kullanan okullar da borçları olmamasına rağmen susuz durumda bırakıldı. Susuz kalan okulların bir kısmı, valilik tarafından okul bahçesinden sondajla çıkarılan su ile ihtiyaçlarını karşılıyor. İçinde ilköğretim okulunun da bulunduğu diğer okullarda ise bu sorun belediyenin itfaiye aracı ile çözülmeye çalışılıyor. İtfaiye aracı okulun kömürlüğünde bulunan su deposunu dolduruyor ve öğrenciler su ihtiyaçlarını buradan karşılıyor.

Kasaba halkından Mustafa Karakoç, "Başkan eğer geldi de, 'su paranı ver' dedi de vermediysem başkan bu konuda haklı. Hangi vatandaşa varmış da su borcu istemiş, hangisinin şebeke suyunu kesmiş, su borcunu ver demiş. Su parasını istememesindeki sebep siyaset. Yetkililere bunu duyurmak istiyoruz. Yani bir Ak Parti olarak burada 2 dönemde dümdüz oy çıkarıp da şu su bolluğunda suyun kesilmesine acıyorum. Aşağıda baraj dolduracak su var, milletin evinde yıkanacak su yok." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini almak istediğimiz Dündarlı Belediye Başkanı Mehmet Güler'e ise telefonla ulaşılamadı.

...
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2012 Salı 18:29:20
Güncelleme :10 Ekim 2012 Çarşamba 15:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?