6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

SYDV'den bayram harçlığı

NİĞDE'DE 3 BİN 114 İHTİYAÇ SAHİBİNE KURBAN BAYRAMI HARÇLIĞI

Niğde'de yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere bayram harçlığı dağıtıldı.

Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplam 3 bin 114 aileye bayram harçlığı dağıtıldı. Birinci ve ikinci kategori olarak belirlenen aileler, bayram harçlıklarını almak için aynı günü tercih edince uzun kuyruklar oluştu. Zaman zaman gerginliğin de yaşandığı yardım dağıtımında salona çağırılan Çevik Kuvvet polisleri vatandaşları sakinleştirdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşların kısmide olsa bir nebze rahat etmeleri, acil ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla toplam 260 bin 275 TL nakdi yardım dağıtacaklarını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ramazan Ferhat, bunun için ihtiyaç sahiplerini birinci, ikinci ve üçüncü kategori olarak belirlediklerini ifade ederek, “Halk arasında Kurban parası olarak bilinse de aslında bizim verdiğimiz Kurban Bayramı harçlığı. Bunu da herkese adil bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Birinci gurupta toplam bin 69 kişiye 100 liradan 106 bin 900 TL, ikinci gurupta yer alan 2 bin 45 vatandaşımıza ise 75 liradan 153 bin 375 TL olmak üzere toplam 260 bin 275 lira nakdi para dağıtıyoruz. Amacımız azda olsa insanlarımızın Kurban Bayramı öncesi acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri. Üçüncü gurupta bulunan ve sadece yakacak yardımı almaya hak kazanmış vatandaşlarımıza da bu yıl toplam 6 bin 500 ton kömür dağıtımı yapıyoruz. Şu ana kadar dağıtımlarımızın büyük bir bölümünü tamamladık, bizim listemize göre halen almayan 200 kişi daha var onlara da kömürlerini en kısa sürede dağıtmış olacağız” dedi.

Yardım dağıtımı sırasında zaman zaman gerginliklerin yaşandığını belirten Ferhat, “İnsanlar sabahtan akşama kadar burada bekliyor ve haliyle geriliyorlar. Yığılmaların asıl nedeni kent merkezinde oturanlar ile merkeze bağlı köy ve beldelerden gelen vatandaşların aynı anda buraya gelmeleri. Nakdi yardım dağıtımlarımız bayram sonrasına kadar devam edecek. Bu nedenle sabahtan öğlene kadar köy ve beldelerden gelen, öğleden sonra ise merkezde oturan vatandaşlarımız gelirse yığılmaların önüne geçeriz” diye konuştu.

NİĞDE'DE 3 BİN 114 İHTİYAÇ SAHİBİNE KURBAN BAYRAMI HARÇLIĞI
NİĞDE'DE 3 BİN 114 İHTİYAÇ SAHİBİNE KURBAN BAYRAMI HARÇLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 17:56:00
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 18:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?