3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Talep gelmeyince okul kapandı

Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu, öğrenci azlığı gerekçe gösterilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatıldı.

1986 yılında 9 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlayan ve 2004-2005 eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci kapasitesine ulaşan Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu kapatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği, Genel Müdür A. Haydar Sıldıroğlu imzalı yazıda şu görüşlere yer verildi:

"İlinizde 1986 yılında açılan görme engelliler ilköğretim okulunun öğrenci sayısı son yıllarda çok azalmış ve gitgide kapasitesinin çok altına düşmüş bulunmaktadır. Yatılı okullar yakıt, personel ve benzeri nedenlerle ekonomik olarak öğrenci sayısına oranla daha masraflı olduğundan, ilinizdeki görme engelliler okulunun 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde kapatılması düşünülmektedir."

Yazıda ayrıca, okula 2005-2006 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmaması, yatılı olarak müracaat eden öğrencilerin en yakın görme engelliler ilköğretim okuluna yönlendirilmesi ve kayıtlı gündüzlü öğrencilerden isteyene destek eğitim sağlayarak istedikleri görme engelliler ilköğretim okuluna nakillerinin sağlanması isteniyor.

Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun kapatılmasına tepki gösteren veliler ise, okul kapatıldığı taktirde çocuklarının mağdur olacağını belirterek, okulun kapatılmaması için mücadele edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 23:36:51
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?