8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Tam gün yasası uygulamada

TAM GÜN YASASI NİĞDE'DE UYGULANMAYA BAŞLADI

Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde uygulamaya konan tam gün yasasının Niğde'de tam olarak uygulanmaya başladığını söyledi.

Sağlık Bakanlığının Danıştay'a yaptığı itirazın ardından yürürlüğe giren tam gün yasası Niğde'de hekimlerin muayenehanelerini kapatmalarıyla uygulamaya girdi. Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, bugün itibariyle Niğde'de hem özel muayenehanede, hem de kamuda çalışan sağlık çalışanı kalmadığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nın Danıştay'a başvurması üzerine, kamuda çalışan sağlık çalışanlarının hem kamuda hem de özel sektörde çalışamayacağı kararı nedeniyle bugünden itibaren Niğde genelindeki tüm yarı

mesai uygulaması bitmiştir. Kamuda çalışmak isteyen doktorlarımız hastanelerimize geri döndü. Özelde çalışmak isteyen personelimiz de istifa ederek özel hizmet vermeye başladı. Kısacası tam gün yasası Niğde'de tam olarak uygulanmaya başladı" dedi.

Özel sektörde çalışmayı tercih eden hekim sayısının sadece 1 kişi olduğunu ifade eden İlter, "Niğde genelinde hem kamuda hem özel sektörde çalışan 6 doktor ve 3 diş hekimi arkadaşımızdan büyük bir bölümü kamuya geri döndü. Bunların içerisinde sadece 1 diş hekimi arkadaşımız istifa ederek özel sektörde hizmet verecek. Bundan sonra sağlıkta zaten bu güne kadar süregelen hizmet kalitemiz artarak devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 16:22:01
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 17:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?