6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Tarihi eserler için işbirliği

TARİHİ ESERLER İÇİN VAKIFLAR VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ

Niğde Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile il genelindeki tarihi eserlerin bakım ve onarımı yapılacak.

Niğde’ye gelen Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyaretin ardından Başkan Akdoğan’la birlikte Esenbey ve Kesikbaş Türbeleri ile Sıralı Camii ve Akmedrese’yi inceleyen Yusuf Beyazıt, tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Niğde Belediyesi ile işbirliği yapma kararı aldı.

Yapılan incelemelerden Niğde’nin yararına önemli sonuçlar çıktığını belirten Başkan Akdoğan, “Vakıflar Genel Müdürümüz ile birlikte yaptığımız incelemeler neticesinde, başta Esenbey Türbesinin yeniden izolasyonunun yapılıp çevre düzenlemesinin gerçekleştirilmesi, Sırali Camii’nin doğu tarafına bir şadırvan yapılması ve önündeki eski çeşmenin olduğu yerlerin yıkılarak caminin yeniden restore edilmesi, Kesikbaş Türbesinin yeniden restorasyon yapılarak çevresinin düzenlenmesi, Akmedrese’nin hem taşlar hem de eski halılar müzesi haline getirilmesi konusu görüşüldü. Bununla ilgili olarak içerisinin bazı tarihi eserlerle doldurularak, orta alandaki boşluğunda, tiyatro ve sergi yeri yapılabilmesi için belediyemize tahsis edilmesi ile ilgili Genel Müdürümüz ve Bölge Müdürü Sayın Ali Veral ile birlikte bir inceleme gerçekleştirdik. Sayın Beyazıt’ın ifadesine göre, bu incelemelerin 10 milyon lira civarında maliyetinin olduğu belirtildi. Kale ile ilgili belediye olarak çalışmamız devam ediyor. Bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığına sunumda bulunduk. Neticesinin olumlu olacağını düşünüyorum. Artık süreç başlamıştır. Bizim isteğimiz en kısa sürede yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

TARİHİ ESERLER İÇİN VAKIFLAR VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 18:09:04
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 22:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?