6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Tarihi evlere restore

Niğde’de, tarihi evlerin yenilenerek turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalarda tarihi Göncü Köşkü aslına uygun olarak restore edilecek.

Niğde İl Encümen Kurulu üyeleri, Songur Mahallesi Cullaz Sokak üzerinde bulunan 667 metrekarelik tarihi Göncü Köşkü’nün restore edilmesi için görüş birliğine vardı. Kültür varlıklarının korunması kapsamında yapılacak çalışmalarda 200 bin TL kamulaştırma bedeli ödenen Göncü Köşkü, isim hakkı saklı kalmak şartıyla Niğde İl Özel İdaresine devredildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesi kapsamındaki Cullaz Sokak’ta bulunan tarihi yapıların devamı niteliğindeki Göncü Köşkü, 667 metrekarelik büyüklüğü ile önemli bir yere sahip. Tamamen aslına uygun restore edilerek koruma altına alınacak olan köşk, kentin tarihi ve turistik özelliğini yansıtacak.

İl Encümen Kurulu Başkanı Vali Alim Barut, kültürel varlıkların korunması noktasında bir çok çalışma yürüttüklerini belirterek, “Kültür Müdürlüğü eliyle Niğde kültür envanterini çıkardık. İl Özel İdare eliyle yine restore ve roleve çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamında Göncü Köşkü’nü 200 bin TL kamulaştırma bedel ile tapusunu aldık. Niğde’nin tarihi dokusu içerisinde bu yapıyı restore ederek, ilimizin tarih hazinesine tekrar kazandıracağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 17:01:19
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 17:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?