7
Mayıs
2024
Salı
NİĞDE

Tarım Müdürlüğü'nden arıcılık kursu

Niğde İl Tarım Müdür Vekili Cenk Şölen, arıcılıkta başarı ve verimin artırılması için yörelere uygun arı ırklarıyla çalışılması gerektiğini söyledi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen arı yetiştiriciliği kursu, Niğde İl Tarım Müdürlüğü'nde başladı. Adana, Tokat ve Eskişehir'den 30 kursiyerin katıldığı kursun açış konuşmasını yapan İl Tarım Müdür Vekili Cenk Şölen, Türkiye'nin gerek arı ırkları, gerekse bitki florası bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını, ancak verimlilik bakımından istenen düzeyde olmadığını vurguladı. Arıcılıkta başarı ve verimliliğin artırılması için yörelere uygun arı ırklarıyla çalışmak gerektiğini ifade eden Şölen, "Kovan sayımıza göre kovan başına verimin artırılmasında en büyük etkenlerden biri verimli ve genç ana arılarla çalışmaktır. Düzenlenen bu kursla, saf arı ırklarının oluşturulmasına ve arıcılıktaki verimin artırılmasına önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 13:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAZIM ASLAN IP: 193.108.213.xxx Tarih : 26.01.2009 17:03:42

GECEN YIL MEMLEKETİMDEYİM SİVASTA AKRABAM ARICILIK YAPIYOR AMCA DEDİM BAL ALICAM SENDEN RİCAM BANA SAF BAL VERMEN HİLE VARMI AMAN OĞUL DEDİ BEN 80 YAŞINDAYIM BU SAKALA HÜRMET ET BİZİM SACIMIZ SAKALIMIZ DOĞRULUKLA AĞARDI DEDİ İNANDIM SABAH İSTANBULA DÖNÜYORUM TEYZEMİ GÖRİM BALIMI ALİM DEDİM KAPIYA GELDİM BİR KOKU İCERİ GİRDİ DEĞERLİ AMCAM 10 KAZAN GLİKOZ KAYNATIYOR DAHA NE DİYİM