30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Tefecilik operasyonuna 7 tutuklama

Niğde'de tefecilik yaptığı ileri sürülen ve aralarında banka görevlilerinin de bulunduğu 7 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Altunhisar Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi yöneticilerinin, kooperatif üyelerine kredi vermekle yükümlü bankanın görevlileri ile anlaşarak yaklaşık 2,5 milyon TL civarında kredi kullandırdığı ve bu kredilerle dolandırıcılık ve tefecilik yaptığı ihbarını alması üzerine 3 ay süren teknik takip başlattı.

Yapılan araştırmalarda, kooperatif başkanı ve bazı üyelerin, banka görevlileriyle anlaşarak kredi kullanma şartlarını taşıyan vatandaşlara banka aracılığıyla usulsüz kredi kullandırdığı ve karşılığında bir miktar pay aldıkları, kredi borcunu ödeyemeyenlerin mal ve araçlarına haciz yoluyla el konduğu, kredi kullandığı tespit edilen bir çok şahsın ise parasının kooperatif ya da kooperatif başkanının adına diğer bankalara aktarılarak ihtiyaç sahiplerine yüksek faiz karşılığı kullandırılarak tefecilik yapıldığını belirledi.

İl genelinde başlatılan eş zamanlı operasyonlarda, kooperatif başkanı F.B.(48) başta olmak üzere Y.K.B.(30), Ç.B.(21), F.Ş.(52), N.S.(38), H.E.(28), M.Y.(28), V.D.(51) ile banka görevlileri R.E.(54), S.G.(53) ve M.A.(40) yakalanarak gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü'nde ilk ifadeleri alınan şahıslardan kooperatif başkanı F.B., Y.K.B., M.Y., V.D. ile banka görevlileri M.A., R.E. ve S.G. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Banka tarafından kullandırılan kredilerden ne kadarında usulsüzlük yapıldığı incelenirken, zanlıların mal varlıkları araştırılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 16:12:41
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 16:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?