2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Tekerlekli sandalyeyi bile çaldılar

Niğde’de özürlü bir gencin tekerlekli sandalyesi çalındı. Özürlü gence, Vali Gündüz Beder tarafından yeni tekerlekli sandalye verildi.

İnönü Mahallesi’nde oturan amcasını akşam saatlerinde ziyarete giden Mehmet Yüce (24) ziyaret sonrası apartmanın giriş katına bıraktığı engelli aracını bulamadı. Engelli aracını götüren kişiler, yerine bisiklet bıraktı.

Olayın polise bildirilmesinin ardından çevrede geniş çaplı araştırma yapan polis, Yüce’ye ait olan engelli aracına rastlayamadı. Bu duruma bir anlam veremediğini belirten Yüce, aracının kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu araç benim elim ayağımdı. İnsanlar bu kadar mı duyarsızlaştı? Gerçekten ihtiyacı varsa benim aracımı çalmasına gerek yoktu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan isteseydi ona da verirlerdi. Ama neyse sağlık olsun, bari onun işine yarasın" dedi.

Niğde Valisi Gündüz Beder’den yardım istemek için valiliğe giden Yüce, Vali Beder’in kendisine hediye ettiği yeni engelli aracına bindi. Bundan sonra aracına gözü gibi bakacağını söyleyen Yüce, Vali Beder’e teşekkür ederek valilik binasından yeni aracıyla ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 15:16:48
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 16:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?