30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

'Temiz çevre' için yürüdüler

NİĞDE'DE ÇEVRE YÜRÜYÜŞÜ

Niğde'de çevre temizliği bilincini arttırmak için "Temiz insan, temiz çevre" yürüyüşü yapıldı.

Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Niğde Valiliği, Niğde Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği yürüyüş, Derbent Kültür Merkezi önünde son buldu.

Çevre temizliği konusunda halkı daha duyarlı olmaya davet Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, sağlığımızdaki her türlü sıkıntının pislikten kaynaklandığını belirterek temiz bir çevre oluşturmanın zamanının geldiğini söyledi. Halkın çevre temizliği konusunda bilinçlenmesi, daha temiz bir Niğde için duyarlılık oluşturulması ve modern şehirleşmenin gereği olan çevre temizliğine dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşte temizlikle ilgili döviz ve pankart taşındı. Öğrenciler çevre temizliği konusunda sloganlar atarken, bazı katılımcılar ellerindeki poşetlerle çevredeki çöpleri topladı.

Çevre temizliği ile ilgili birinci sorumluluğun belediyelerde olduğunu belirten Başkan Faruk Akdoğan, “Niğde Belediyesi temizlik işlerini 45 gün önce özelleştirdi. Şu an onlar temizliyor biz denetimini yapıyoruz. Eksik ya da hoşumuza gitmeyen bir nokta varsa uyarıyor, hatta cezai müeyyide uygulamasına gidebiliyoruz. Şehrimizin temizliği ile ilgili her geçen gün biraz daha olumlu sinyaller almaya başladık, bunun daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Niğde'de yaşayan herkesin yaşadığı çevreyi temiz tutmak için gayret göstermesi gerektiğini ifade eden Akdoğan, “Bu toplumda hep birlikte yaşıyoruz. Yere tükürmemeye, içtiğimiz sigaranın izmaritini, su şişesini çöp kutusuna atmaya dikkat etmeliyiz. Ancak bu şekilde daha temiz bir çevre oluşturmuş oluruz. Çevremiz ne kadar temiz olursa ilimiz de o kadar sağlıklı olur. Sağlığımızda meydana gelen her tür sıkıntı pislikten meydana geliyor, onun için temiz bir çevre oluşturmamız gerekiyor. Bu da duyarlı vatandaşlar sayesinde olur. Niğdeli hemşerilerimizi temizlik konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

NİĞDE'DE ÇEVRE YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:06:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 16:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceyda IP: 85.103.250.xxx Tarih : 11.05.2011 19:34:01

aslında bu haberin aynısına benzeyen bir haber daha var o haber daha açıklamalı bu az  çok açıklamalı olan da benim kitabımda yazıyor isteyene anlatabilirim