30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Teröre lanet için yürüdüler

NİĞDE'DE TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Niğde'de, yapılan yürüyüşle terör örgütü lanetlenirken, Abdullah Öcalan'ın maketi yakıldı.

Niğde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Teröre Lanet' yürüyüşüne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İmam Hatip Meydanı'ndaki Milliyetçi Hareket Partisi İl Binası önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Ülkü Ocakları Niğde İl Başkanı Olcay Kılavuz, son bir hafta içerisinde yaygın medya kanallarında gösterilen görüntülerin kendilerini şok ettiğini belirti.

Bebek katilinin muhatap alındığını ileri süren Kılavuz, "Tarihi düşmanımız, binlerce insanımızı hunharca katleden Ermenilerle kucaklaşmalardan Habur felaketine kadar içimizi acıtan ne kadar olay varsa başımıza geldi. Habur'dan topraklarımıza giren teröristler adeta kahraman gibi karşılandılar. Hangi Avrupa ülkesinde kendisine kurşun sıkanlara maaş bağlanıyor. 15 milyon genç işsizken dağdan inen canilere maaş bağlanması zorumuza gidiyor" dedi.

Kılavuz, "Kimse kusura bakmasın bu kardeşliği kabul etmiyoruz. Binlerce kınalı kuzunun kanlarını akıtan, binlerce Türk anasını evladından koparan, çocuklarını yetim bırakan, eli kınalı gelinleri kocasız bırakan bu hayvanlarla kardeş olamayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Niğde şehitleri için temsili yoklama yapıldı ve bebek katili Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu maket yakıldı. Kalabalık grup, Türk bayrakları açarak Şehitliğe kadar yürüdü. 2006 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Özkan Öztürk'ün annesi Remziye Öztürk, oğlunun mezarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, teröristlerin ellerini kollarını sallayarak ülkeye girdiklerini belirterek, bunu içine sindiremediğini söyledi. Gözyaşlarının ardından okunan dualarla kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

NİĞDE'DE TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ
NİĞDE'DE TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 16:26:02
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 18:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
türkiyem IP: 212.156.0.xxx Tarih : 26.10.2009 11:24:37

SİZELERE CANI YÜREKTEN KATILIYORUM , ŞAHSEN KENDİM NİĞDEDE DEĞİLİM FAKAT NEZAMAN TEPKİ GELECEK DİYE BEKLİYORDUM,AĞZINIZA-ELLERİNİZE VE YÜREĞİNİZE SAĞLIK. SAYGILARIMLA