2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Teşekkürler Birko

Birko A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, Türk sporunun gelişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını belirterek, milli atlet Ahmet Yavuz’a sponsor olmayı kabul etti. Mumcu, ayrıca işsiz şampiyona iş sözü verdi.

Atletizm sporunda başarılı sonuçlar alan, ancak işsizlik yüzünden zor günler yaşayan milli atlet Ahmet Yavuz’a, Birko A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu sahip çıktı. İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan’la birlikte Birko A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu’yu makamında ziyaret eden spor heyeti, spora ve sporcuya gösterdiği yardımlarından dolayı Mumcu’ya teşekkür ederek plaket verdi.

Kendisinin de uzun yıllar spor yaptığını belirten Mumcu, bir ülkenin tanıtımının sadece sanayi ve doğal zenginlikle yapılamayacağını kaydederek, sportif faaliyetlerde elde edilen başarıların ve göndere çekilen Türk bayrağının, bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin en güzel göstergesi olduğuna inandığını söyledi.

Spor alanında nice yeteneklerin parasızlık ve imkansızlık nedeniyle yok olduğunu ifade eden Mumcu, Türk sporuna ve sporcusuna yardımcı olmak için her zaman çaba harcadıklarını belirtti. Milli atlet Ahmet Yavuz’a sponsor olduklarını dile getiren Mumcu, "Bu sporcumuz, sadece Niğde’nin değil Türkiye’nin gururu haline geldi. Bundan sonraki koşularında artık göğsündeki Türk bayrağının altında Birko yazacak. Her türlü ihtiyacını ve masrafını biz karşılayacağız. İnanıyorum ki bu kadar zor şartlar altında birçok başarıya imza atan Ahmet, bundan sonra daha da fazla çalışarak ülkemizin göğsünü kabartacaktır. Kardeşimizin bir diğer sıkıntısı da işsizlik. Bu konuda da kendisine yardımcı olacağız. Artık o bizim evladımız" diye konuştu.

Ahmet Yavuz ise kendisine gösterilen sevginin ve güvenin asla karşılıksız kalmayacağını, artık geçim kaygısı olmadan sadece başarı için çalışacağını vurgulayarak, "Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacağım" dedi.

Milli atlet Ahmet Yavuz, Avrasya Maratonu’nda Türkiye birincisi ve Tarsus’ta yapılan Yarı Maraton’da ikinci olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 14:32:19
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 14:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?