3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

TOKİ konutları kura çekimi ertelendi

Niğde'nin Bor ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 304 konutun kura çekimi olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Şubat 2008 tarihine ertelendi.


Bor 100. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda yapılması planlanan kura çekilişinin, TOKİ personelinin olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara'dan Niğde'ye gelememeleri sonucu 08 Şubat tarihine ertelendiğini belirten Bor Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, "Ankara karayolundaki ulaşım problemi nedeniyle TOKİ görevlileri ilimize gelemediler. 304 konut için 700'e yakın müracaat alındı ve herkes heyecanla kura sonuçlarını bekliyordu ancak mevsimsel koşullar kura çekiminin ileri bir tarihe alınmasına neden oldu.

İnşallah 8 Şubat 2008 Cuma günü saat 09.00'da yapılacak kura sonucu talihli vatandaşlarımız belirlenecek” dedi. Yapılan başvuruların çokluğu dikkate alınarak yeni alt gelir grubu evlerin yapılması için Niğde Valiliği aracılığıyla TOKİ Başkanlığı'na 400 konut daha yapılması için müracaatta bulunduklarına değinen Bozacıoğlu, kısa zamanda sonuç alacaklarına inandığını ifade etti.


ÜST GELİR GRUBUNDA 10 BİN YTL'LİK İNDİRİM
TOKİ bölgesinde yaptırılan ve 5 ay önce satışa sunulan 3+1 ve 4+1 konutlarda talep azlığı nedeniyle ciddi indirimlere gidildiğini vurgulayan Kaymakam Bozacıoğlu, “Bu kapsamda olan 208 konut için 5 ay önce satış süreci başlatıldı. Ancak fiyatların yüksek olması sebebiyle pek fazla talep olmadı. Bu sebeple 15 gün önce yaklaşık 10 bin YTL tutarında bir indirim yapılması kararı alındı. Buna göre, konutlarda peşinat rakamı arttıkça hem taksitlerde, hem de evin toplam maliyetinde gözle görülür bir indirim yapılacak. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu evlere rağbet etmelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.


Öte yandan, TOKİ bölgesinde yaptırılan lisenin 2008-2009 eğitim öğretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmete açılacağının müjdesini veren Bozacıoğlu, "Valilikte yapılan toplantıda kamu yatırımları gözden geçirildi. Sağlık ocağı 15 Şubat'a kadar hizmete girecek. Lise ise bakanlık olurunun alınması halinde yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilecek. Niğde'ye ikinci Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandırmak için bir programlama yaptık. Konuyla ilgili gelişmeler devam ediyor. 32 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi erkek yatılı okulu olarak hizmet verecek" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 02:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?