30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Türk Ocakları'ndan değerlendirme

Türk Ocakları Niğde Şubesi'nde düzenlenen toplantıda 2008 yılını değerlendirilerek, 2009 yılı projeleri hakkında bilgi verildi.

Türk Ocakları Niğde Şubesi'nde yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Yılmaz Uzun, Türk Ocakları'nın kurulduğu günden bu yana Türk Milliyetçiliğini ilke edinerek meselelere bu açıdan baktığını söyledi. Yıpranmış milli ve manevi değerleri savunmak ve muhafaza etmek için 2008 yılı içerisinde akademik camiada isim yapmış katılımcılarla 11 konferans düzenlediklerini kaydeden Yılmaz, “Ülkemizde kutuplaşmalara sebep olacak uygulamalar gerçekleştirildi, etnik ayrımcılıklar körüklendi. Bütün bunlar yaşanırken, bizler sessiz kalamazdık. Buradan hareketle gündem yakından takip edilerek nitelikli, çözüm üretici akademik faaliyetler gerçekleştirdik” dedi.

Bilinçlendirme ve farkındalık duygusunu artırmak için çalışmaların hız kesmeden 2009 yılında da yapılacağını kaydeden Yılmaz, “Niğde'nin çehresinin değişmesi için çevre konusunda tartışmalar ve çözüm önerilerini gündeme taşıyacağız. Bir zamanlar 'Aydınlar kenti' olarak bilinen ancak son yıllarda bu vasfını kaybetmeye başlayan Niğde için öğrencilere ve velilerine yönelik okullarımızda ÖSS ve SBS konferansları düzenleyeceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 17:36:08
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 10:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?