30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Türk Polis Teşkilatı 164 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yılı Niğde'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
10 Nisan Polis Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle başladı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burdaki törene Vali Sebahattin Öztürk, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutan vekili Jandarma Yarbay Abidin Gencay, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, şube müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Kartal, güvenlik konusunun hak ve özgürlükler bağlamında ön plana çıktığı günümüzde küreselleşmenin de etkisiyle iç güvenlik faaliyetlerinin önem kazandığını söyledi. Bu nedenle teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türk Polis Teşkilatı'nın doğası gereği yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde suç ve suçlularla amansız mücadelesinde vatandaştan aldığı desteğin de önemli olduğunu vurgulayan Kartal, ilkeli dürüst ve tarafsız olarak insan haklarına saygılı çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk ise, "Çok şükür Niğde'de Türkiye standartlarının üzerinde güvenlik hizmeti sunma noktasında emniyet teşkilatımız canla başla gayret ediyor. Her geçen gün bir önceki güne oranla çok daha başarılı sonuçlarla vatandaşımızın güvenliğini temin ediyor. Bu konuda emeği geçen her kademedeki teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından polis okulu öğrencilerinin sergilediği gösteriler vatandaşlardan alkış aldı. Polis kıyafeti giyen anaokulu öğrencileri, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis otoları da protokol ve vatandaşların önünden geçiş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?