2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Türk Telekom'da grev

Niğde'de, bir süre önce Cem Yılmaz'ı eleştirerek toplu vizite eylemi yapan Türk Telekom çalışanları bu sefer greve gitti.

Cem Yılmaz'ın oynadığı reklam filminin Türk Telekom kurumuna yarar yerine zarar getirdiğini ileri sürerek toplu vizite eylemi yapan Türk Telekom Niğde çalışanları, sendikanın aldığı grev kararına uyarak bu sabah iş bıraktı. Mesai saatinden önce Türk Telekom İl Müdürlüğü binası önünde toplanan kalabalık grup bina girişine, "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankart astı.

Türkiye Haber-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Hüseyin Ünal, tarihinde birçok ilklere öncülük etmiş olan Türk Telekom'un bugün buruk bir ilki daha gerçekleştirmiş olduğunu ifade ederek; "Çalışanların haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışı Türkiye'ye, Türk Telekom işçisine tarihinde bir ilki yaşatarak toplu görüşme masasından grev kararı almaya zorlamıştır" dedi.

Konuşmaların ardından bir müddet daha Telekom İl Müdürlüğü önünde bekleyen kalabalık grup, Türk Telekom tali bayilerinde çalışanların, müdürlük binasına çekilerek çalıştırılacağı iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığı'ndan bilirkişi talep etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 17:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?