8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Üniversite tanıtım toplantısına ev sahibi

Niğde Üniversitesi, Avrupa Birliği kapsamında yer alan ve eğitim alanında oldukça önemli bir yeri olan "Bologna Süreci Tanıtım Toplantısı"na ev sahipliği yapacak. 

Stratejik planlama ve iç değerlendirme noktasında üniversitelerin; kendilerini tanımaları, ulusal ve uluslararası akademik dünya tarafından daha iyi tanınmaları, Avrupa ve dünyadaki rekabet güçlerinin artması, Avrupa Birliği'nin ağlarına dahil olma ve başarılı çalışmaları örnek alabilme imkanı sağlayacak ve bütün bunları gerçekleştirirken AB'den finansal destek alabilecekleri Bologna Süreci'ne yönelik "Bologna Süreci Tanıtım Toplantısı", Niğde Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. 

2010 yılına kadar uyum ve işbirliği içerisinde Avrupa Yüksek Öğretim Alanı'nı (EHEA) gerçekleştirmek amacıyla 1999 yılında 29 Avrupa ülkesinin milli eğitim bakanları tarafından imzalanan Bologna Deklarasyonu ile ilgili toplantı, 20 Haziran 2006 Salı günü Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezi'nde yapılacak. Toplantıya Bologna rehberleri Prof. Dr. Nejat Erk, Prof. Dr. Sermin Örnektekin ve Prof. Dr. Tamer Gök konuşmacı olarak katılacak.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 12:29:04
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 17:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?