30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Üniversiteler birlik kuracak

İç Anadolu bölgesinde yeni kurulan üniversitelerin rektörleri, Orta Anadolu Rektörler Birliğini kurmak için Niğde Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Niğde’de gerçekleşen üçüncü toplantıya, birlik projesinin içerisinde yer almasına rağmen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli katılmazken, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun katıldı.

Niğde Üniversitesi Rektörü olarak göreve ilk başladığı gün, “Çok şanslıyım, genç bir üniversiteye geldim” diyerek iyi şeyler yapacağına olan inancını dile getirdiğini söyleyen rektör Prof. Dr. Hamza Uygun, geçen zaman içerisinde iyi şeyler yaptıklarını, bu başarıları daha da ileri seviyeye taşıma düşüncesiyle bir araya geldiklerini belirtti.

İlki Nevşehir’de, ikincisi Aksaray’da gerçekleştirilen toplantının üçüncüsüne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Uygun, “Bu toplantıda akademik çalışmalarımızı nasıl daha ileriye götürebiliriz, bölge üniversiteleri olarak nasıl bir arada çalışabiliriz, tek başına yapamayacağımız ancak bir arada üstesinden gelebileceğimiz sorunlarımız nelerdir bunun araştırmasını yapıyoruz” dedi.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam ise, asıl amacın Orta Anadolu Rektörleri Birliği’ni kurmak olduğunu vurgulayarak, “Akademik olarak bir araya gelmek, güç birliği yapmak bizim gibi yeni kurulan üniversitelere mutlaka ufuk katacaktır. Bu nedenle geçmişi bizden daha eski olan Niğde Üniversitesini de aramızda görmek istedik. Öncelikli olarak Orta Anadolu Rektörleri Birliği’ni kurmak istiyoruz. Ardından buna Kayseri, Konya gibi üniversitelerimizi de katarak İç Anadolu Üniversiteleri Birliği’ne dönüşmek istiyoruz. Bu bağlamda, yapılan ilk görüşmelerde akademik personel paylaşımından teknik desteğe kadar birçok noktada fikir birliğine vardık” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:12:59
Güncelleme :29 Nisan 2009 Çarşamba 18:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?