4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Üretici teşvik bekliyor

Niğde’de zor günler geçiren patates üreticisi hükümetten ton başına 60 dolar teşvik istiyor.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Niğde İl Temsilcisi Rasim Yılmaz, Niğde’de üretilen bir buçuk milyon ton patatesin geçtiğimiz yıllarda sorunsuz bir şekilde satıldığını belirterek, bu yıl satılamamasının sebebinin ihracatta uğradığı pazar kayıpları olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, “Ziraat Mühendisleri Odası Olarak uyarıyoruz. Niğde tarımı uçurumu kıyısında. Eğer kısa süre içinde hükümet patates ihracatı ile ilgili bir dizi önlemler almazsa çiftçinin ürettiği mahsul yok pahasına bile satılamaz” dedi.

Hükümetin gerekli tedbirleri almaması durumunda Niğde ekonomisinin ağır bir yara alacağını belirten Yılmaz, özellikle tarım işi ile uğraşan şirketlerde ve esnaflar da toplu iflaslar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Yılmaz, “Ağustos ayının sonunda, ziraat odası ile beraber yürüttüğümüz çalışmada patates ihracatçıları; Türkiye olarak Ortadoğu da en büyük rakibimizin İran olduğu ve fiyat söz konusu olduğunda İran ile rekabet edemediğimizden bahsettiler. Niğde ili olarak ürettiğimiz bir buçuk milyon ton patatesin geçtiğimiz yıllarda sorunsuz bir şekilde satarken bu yıl satamamamızın sebebini ihracatta uğradığımız Pazar kayıpları olduğuna vurgu yaptılar ve eklediler hükümetten tona 60 dolar teşvik istiyoruz. Bu isteğimiz yerine gelirse Niğde de bir tane bile patates bırakmayız. Kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak uyarıyoruz.. Zaman daraldı bir an önce patates ihracatına teşvik istiyoruz aksi halde Niğde de tarımda ticarette biter” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2012 Perşembe 16:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamdikarakan IP: 78.187.208.xxx Tarih : 14.09.2012 20:44:57

 teşvigi bırakın o çifçiye ulaşmaş  biran öce ihracada bakın