4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Üreticinin sesi oldu

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla patates üreticilerinin sorunlarını dile getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, patates üreticilerinin sorunlarını aktarmak için Başbakan Erdoğan'a bir mektup gönderdi. Mektupta Kiledere, Hasaköy, Konaklı, Edikli, Orhanlı, Ağaçaşar, Bağlama, Alay, İnli, Gölcük, Elmalı, Ovacık ile Çiftlik ilçesi ile Bozköy, Çardak, Kula ve Şehler köy ve beldelerinde 100 bin ton patatesin ambarda kaldığını ifade eden Şafak, mevsim koşullarında patates için acil bir pazar alanı yaratılmazsa 10 gün içinde hepsinin çürüyeceğini kaydetti.

Mektupta çiftçilerin sorunları ile ilgili sürekli çalışmalarda bulunduğunu ve çiftçilerden aralıksız telefonlar aldığını ifade eden Şafak, patates üreticilerinin para kazanamadığı için ağır borç yükü ile karşı karşıya kaldığını, çiftçilerin büyük bir geçim sıkıntısı ve icralarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Çiftçilerin bu önemli sorunu karşısında Başbakan Erdoğan'dan talepte bulunan CHP'li Şafak, bakanlığın acil bir çalışma yapması gerektiğini ifade etti. Çalışmalar konusunda Başbakan Erdoğan'ın ilgi ve alakasını beklediğini belirten Şafak, sürecin çiftçiler aleyhine işlediğini kaydetti.

Türkiye patates üretiminin yüzde 25'lik kısmı ile lokomotif il olan Niğde'de, patatesin yoğun olarak yetiştiği ova köylerinde elektrik dağıtımının özelleştirilmesinden sonra çiftçilerin ağır borç yükü ile karşı karşıya kalması nedeniyle geçtiğimiz yaz patates hasadı yüzde 30 daha az gerçekleşti. Hasat dönemi yaşanan ani hava değişimi nedeniyle yaklaşık 80 bin ton patates de tarlada dondu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2012 Salı 13:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?